dissabte, 10 d’abril del 2010

Anar al teatre. Electra al TNC


TNC

Electra
representa la lluita contra l'opressió i la injustícia, representa l'afany de venjança i la convicció de tenir una causa justa. Electra és moral i ètica i té sentit de l’honor.

L'obra de teatre que vam anar a veure, Electra de Sòfocles,ens parlava d'una noia humiliada per la seva pròpia mare, Clitemnestra, que havia assassinat, temps enrere, el seu marit influenciada pel seu amant, Egist, que només tenia set de poder. Electra esperava, pacient, el seu germà Orestes que havia de tornar per venjar la mort del seu pare i per ocupar el tron que li pertocava.

Electra explicava, argumentava i embogia per la causa que creia justa. I tots nosaltres vam reviure aquesta clàssica obra al Teatre Nacional. Una Clara Segura esplèndida i una posada en escena diferent a moltes altres que havíem vist abans.

La força d'Electra, la injustícia d'Egist, la prudència de Crisòtemis van ser colpidores per als nostres ulls inexperts davant aquell teatre antic i clàssic.

Ens proposava reptes ètics i temes a debatre, fins i tot dubtes. Després de tenir un exemple com ella, serem nosaltres capaços d'imitar-la i lluitar per les nostres causes justes?

Electra pot ser per tots nosaltres lluita i rebel•lió, perseverança i esperança, justícia i venjança.

Núria Lluch

1 comentari:

Departament de llengua ha dit...

Gràcies Núria! Una molt bona opinió...
Però, no és també cert que Clitemnestra té raons per odiar Agamèmnon? Ha sacrificat Ifigènia i no hi ha res pitjor per uns pares que veure morir un fill...
I, creus que després de matar la mare, Orestes se sent bé? i Electra?...
No és possible superar l'esperit de venjança?