divendres, 29 d’octubre del 2010

Joan Maragall, la llei d'amor. La crònica.

Sabem, per casualitat, qui és Joan Maragall?
Sabem que era un poeta català, potser, d’altres sabem, també, que va viure del 1860 al 1911. Potser fins i tot ens són familiars alguns versos com: “Topant de cap en una i altra soca, avançant d'esma pel camí de l'aigua...”. però realment sabem què va fer i com va viure? Sabem que va escriure?
L’obra de teatre del Teatre Nacional de Catalunya Joan Maragall, la llei d’amor ens plasma un Maragall romàntic, patriòtic, un Maragall senzill i dolç. Fins i tot, a vegades, un Maragall enfadat, lluitador.
Ens dibuixen Maragall des de la seva obra i, sobretot, des de les veus clares d’uns actors sublims i d’una posada en escena elegant que transmet i et captiva. Un recorregut per l’obra d’un poeta excepcional, un poeta que ens emociona i enalteix la cultura Catalana.
L’obra recull poemes com “La vaca cega”, més patriòtics com “l’Oda a Espanya” i fins i tot poesies com “El cant espiritual”. Reciten també prosa i articles com “La ciutat del Perdó”. Una molt bona tria que passa per les diferents etapes d’aquest poeta, Joan Maragall, i que, alhora, ens contextualitza en una època difícil i dura.
“Joan Maragall, la llei d’amor” és perfecte pels amants de la poesia, desvetlla sensacions, juga amb les imatges i amb els actors i és un molt bon homenatge a aquest gran personatge.
I potser, fins i tot, quan acabi l’obra sabrem que Maragall tenia tretze fills o que mantenia correspondència amb Miguel de Unamuno, Ortega y Gasset y Pio baroja
Potser quan acabi l’obra sabrem, de veritat, qui era Joan Maragall.
Núria Lluch

Joan Maragall, la llei d'amor. El TNC ens esperava.

Us deixem dos videos sobre l'obra. A la següent entrada podreu llegir una crònica que ens ha fet la Núria.